ΚΑΨΙΜΟ ΛΙΠΟΥΣ

Αν νομίζετε ότι η κατάλληλη εποχή για να κάψετε το λίπος είναι λίγο πριν την εμφανισή σας στην παραλία το καλοκαίρι, είστε βαθιά νυχτωμένοι! :-)
Γιατί αν δεν κάψουμε το λίπος από σήμερα κιόλας, πώς θα μπούμε στο ζεστό jacuzzi του ξενώνα με θέα το χιόνι που πέφτει απαλά;...
Πάμε λοιπόν!
Στο πρωινό καίγεται το καλό το λίπος:
1. Cottage cheese: που θα σας χορτάσει! Tο τυρί  cottage είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και απελευθερώνει ορμόνες που περνάνε το μήνυμα στο μυαλό σας ότι έχετε χορτάσει! Στο εμπόριο θα βρείτε το συγκεκριμένο τυρί σε τέλειες γεύσεις , μόνο 80 θερμίδες και 1 γραμμάριο λίπους ανά μισό φλιτζάνι!
2. Ασπράδια αυγών: που θα σας τονώσουν! Tα αμινοξέα που έχουν τα ασπράδια αυγών θα σας βοηθήσουν να τονώσετε τους αδύναμους μυς σας, αλλάζοντας το μεταβολισμό σας. Ταυτόχρονα, αν προσθέσετε στο μείγμα των ασπραδιών λίγο τυρί με χαμηλά λιπαρά, η γεύση θα σας συνεπάρει!
3. Βρώμη: για χαμηλό ζάκχαρο. Η απλή βρώμη δεν έχει προσθήκη ζάχαρης και θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε χαμηλά τα επίπεδα ζακχάρων στο αίμα. Προσθέστε λίγη κανέλα και ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς και δε θα πιστεύετε, πόσο νόστιμο θα είναι το μείγμα!
Καίγοντας το λίπος στο μεσημεριανό:
 4. Sushi: δε θα σας προδώσει ποτέ! Ένα κομμάτι sushi έχει 30-40 θερμίδες ενώ είναι και άκρως χορταστικό! Αποφύγετε το τυλιχτό sushi  όμως, γιατί συνήθως είναι τηγανητό ή έχει μαγιονέζα.
5. Φυστικοβούτυρο: Το φυστικοβούτυρο είναι μεν γλυκό έχει πολλά υγιεινά λιπαρά! Το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι η ποσότητα αφού δύο κουταλιές της σούπας αντιστοιχούν σε 190 θερμίδες περίπου.
6. Φασολάκια: είναι γευστικά και σας χορταίνουν ενώ έχουν μόνο 150 θερμίδες στο μισό φλιτζάνι. Είναι γεμάτα πρωτεΐνες, ίνες και αντιοξειδωτικά στοιχεία. Στις σούπες ή μέσα σε σαλάτες, τα φασόλια αποτελούν μεγάλο σύμμαχο στην προσπάθεια να κάψετε το περιττό λίπος.
7. Λεμόνι: και πες αντίο στο λίπος! Ρίξτε λίγες σταγόνες φρέσκο λεμόνι αντί για κάποιο παχυντικό dressing στις σαλάτες. Το λεμόνι δίνει νοστιμιά στα φαγητά, αφού ταιριάζει σχεδόν με όλα, από το ψάρι μέχρι το σπανάκι. Έτσι τα φαγητά δεν χάνουν τη φυσική τους γεύση, ενώ εσείς καίτε λίπος.
Με το κατάλληλο snack, όλα καίγονται:
8. Μπάρες δημητριακών: απόλαυση με λίγες θερμίδες! Ιδανικές για να καταναλώνονται ανάμεσα στα γεύματα ενώ έχουν τουλάχιστον τις μισές θερμίδες απ' ότι ένα γλυκό. Σίγουρα, όταν πρόκειται για γλυκό δεν ξέρουμε πού να σταματήσουμε.
Και στο βραδινο γεύμα, λέμε αντίο στο λίπος!
9. Γαρίδες: για γεύση! Πώς θα σε βοηθήσουν: είναι πεντανόστιμες ακόμη και αν τις τρως βραστές ή ψητές χωρίς να έχουν την ανάγκη από παχυντικές σάλτσες, ενώ σου δίνουν ενέργεια και έχουν λιγότερες θερμίδες από το κοτόπουλο!
10. Βραστό κοτόπουλο: για να καεί το λίπος μια για πάντα! Αντί για τηγανητό κοτόπουλο προτιμήστε το βραστό. Πρώτα, φροντίστε να το μαγειρέψετε με διάφορα μπαχαρικά που θα του χαρίσουν νοστιμιά! Θα γλιτώσετε πολλές θερμίδες και αρκετό λίπος.



0 comments:

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More