ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ

Υλικά
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (κόκκινη φαρίνα Γιώτης)
250 γρ. μαργαρίνη (becel κλασικό)
5 αυγά
5-6 μεγάλα μήλα ξεφλουδισμένα
2 ½ κούπες καστανή ζάχαρη
3 κοφτές  κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
3 κ.σ. πραλίνα φουντουκιού (μερέντα)
3 βανίλιες σκόνη
κανέλα


Εκτέλεση
Λιώνουμε μια κ.σ. μαργαρίνη σε στρογγυλό ταψί (30-36εκ) και αλείφουμε τον πάτο και τα τοιχώματα.
Προσθέτουμε λίγη ζάχαρη και κανέλα σε όλη την επιφάνεια του ταψιού και κόβουμε τα μήλα σε λεπτά κομμάτια (ή ροδέλες), ώστε να καλυφθεί ο πάτος.
Χτυπάμε την υπόλοιπη μαργαρίνη με τη ζάχαρη.
Όταν αφρατέψει ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα.
Έπειτα προσθέτουμε το γιαούρτι, την πραλίνα και τις βανίλιες.
Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα, ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι χτυπώντας καλά.
Περιχύνουμε το μείγμα πάνω στα μήλα και ψήνουμε στους 180°C για 40λ περίπου στις αντιστάσεις, αλλάζοντας περιοδικά τη θέση του ταψιού για να ψηθούν καλά τα μήλα στον πάτο αλλά και για να μην αρπάξει το παντεσπάνι.
Όταν ψηθεί την αφήνουμε να κρυώσει για 10λ και την αναποδογυρίζουμε.

Tip:  Για πιο αφράτο παντεσπάνι, κοσκινίστε το αλεύρι.



Καλή απόλαυση!

6 comments:

dimitris.jp said...

θα ειναι η πρωτη συνταγη που θα φτιαξω οταν γυρισω σπιτι μου την πεμπτη!

δεν εχω ξαναφτιαξει μηλοπιτα, για να δουμε...

cibus♥I said...

Με το καλό να μας έρθεις Jimmako! Να το επιχειρήσεις γιατί είναι πανεύκολη η συγκεκριμένη και η πραλίνα δένει το παντεσπάνι απίστευτα! Θα τη λατρέψεις, I'm positive=)

dimitris.jp said...

οταν λεω οτι θα γυρισω σπιτι μου εννοω στην ιαπωνια :P

θα γραψω εντυπωσεις!

cibus♥I said...

Σωστά, from Brazil to Japan! Με μπέρδεψες cosmopolitan boy!=P Με το καλό κάποια στιγμή και η επιστροφή στα πάτρια εδάφη!=)

The Dark Chef said...

Πολύ ενδιαφέρουσα η προσθήκη της μερέντας στη γνωστή αυτή συνταγή για μηλόπιτα!
Μπράβο σου Cibus, καλό Σ/Κ!

cibus♥I said...

Νά'σαι καλά!=)
Επίσης!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More