Υλικά
½ φλ. τραχανάς ξυνός
3 φλ. νερό
1 φλ. γάλα
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βάζουμε το νερό και το γάλα να βράσουν και ρίχνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε τον τραχανά και ανακατεύουμε, βράζοντας για 10-15λ σε δυνατή φωτιά. Εντωμεταξύ σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και μόλις δέσει η σούπα το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε ή το προσθέτουμε στο πιάτο αφού σερβίρουμε. Συνοδεύεται και με τριμμένη φέτα για τους cheese lovers!
Καλή απόλαυση!
2 comments:
Στην Ήπειρο έτσι τον τρώνε τον τραχανά αλλά εγώ τον προτιμώ με ντοματούλα!!!
Και στη Μακεδονία τρώγεται έτσι. Με ντοματούλα δεν έτυχε να φάω ποτέ, αναμένω συνταγή σου!
Post a Comment