ΤΡΑΧΑΝΟΣΟΥΠΑ «ΚΡΕΜΜΥΔΑΤΗ»


Υλικά
½ φλ. τραχανάς ξυνός
3 φλ. νερό
1 φλ. γάλα
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. ελαιόλαδο


Εκτέλεση
Βάζουμε το νερό και το γάλα να βράσουν και ρίχνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε τον τραχανά και ανακατεύουμε, βράζοντας για 10-15λ σε δυνατή φωτιά. Εντωμεταξύ σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και μόλις δέσει η σούπα το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε ή το προσθέτουμε στο πιάτο αφού σερβίρουμε. Συνοδεύεται και με τριμμένη φέτα για τους cheese lovers!

Καλή απόλαυση!

2 comments:

Lila Xagorari said...

Στην Ήπειρο έτσι τον τρώνε τον τραχανά αλλά εγώ τον προτιμώ με ντοματούλα!!!

cibus♥I said...

Και στη Μακεδονία τρώγεται έτσι. Με ντοματούλα δεν έτυχε να φάω ποτέ, αναμένω συνταγή σου!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More