Υλικά
250 γρ. μαργαρίνη
1 πακέτο μπισκότα petit beurre
200 γρ. κουβερτούρα
2 κ.σ. κακάο σκόνη
1 φλ. ζάχαρη άχνη
1 φλ. ξηρούς καρπούς
1 συσκ. ζαχαρωμένους κύβους εσπεριδοειδών
1/2 φλ. cognac
Εκτέλεση
Σπάμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με τους ξηρούς καρπούς και τους κύβους εσπεριδοειδών. Σπάμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και τη βάζουμε να λιώσει με τη μαργαρίνη. Βγάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε με αναδευτήρα προσθέτοντας το κακάο, τη ζάχαρη και το cognac. Προσθέτουμε το μείγμα σοκολάτας στο bowl με τα μπισκότα. Ανακατεύουμε καλά και το μεταφέρουμε σε λαδόκολλα κάνοντας το ρολό. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για μερικές ώρες μέχρι να σφίξει ή στην κατάψυξη για ταχύτερο αποτέλεσμα.
Καλή απόλαυση!
7 comments:
Το αγαπημένο γλυκό του αντρούλη μου!!!
:))
υπάρχει κάποιος που να μπορεί να αντισταθεί σ' αυτό το γλυκάκι;
Γεια σας.
Είμαι Πορτογαλικά και Παρακολουθώ το ιστολόγιό σας έχει πολύ καλό φαγητό. συγχαρητήρια.
Είμαι μετά το blog.
http://ajarquitecta.blogspot.com
Asteri ο σύζυγος έχει γούστο! Πώς όχι άλλωστε με μια super γλυκατζού πλάι του=)
Γαστεροπλήξ I don't think so!=P
Ana bemvindo ao meu blog!
Obrigado por seus elogios!
cibusaki κολαστηκα βραδιατικα...αγαπημενο μου γλυκο! :P Φιλιά
Καλημέρα. Ενα γλυκό εύκολο νόστιμο και αρέσει σε όλους.
Κολασμένο indeed Pandora μου!=) Εύκολο και νοστιμότατο Dhmhtra, my favourite kind! Welcome aboard!=)
Post a Comment