Ο Ε.Φ.Ε.Τ., μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές, ενημερώθηκε για τη διακίνηση προϊόντων κέτσαπ, για την παρασκευή των οποίων χρησιμοποιήθηκε, μεταξύ άλλων, σκόνη πάπρικα, προέλευσης Ινδίας, με αφλατοξίνες σε συγκέντρωση μεγαλύτερη των επιτρεπτών επιπέδων.
Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τα εξής προϊόντα κέτσαπ, τα οποία παρασκευάζονται από την ιταλική επιχείρηση «Tuttovo Srl - Natura e Piacere» :
α) SALSA ROSSA PICCANTE BIO, σε συσκευασία των 350 g με αριθμό παρτίδας 15909 και ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 08.06.2011, β) SALSA ROSSA BALSAMICA BIO, σε συσκευασία των 350 g με αριθμό παρτίδας 26409 και ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 21.09.2011, και γ) SALSA ROSSA BARBEQUE BIO, σε συσκευασία των 330 g με αριθμό παρτίδας 26409 και ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 21.09.2011.
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων προϊόντων και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα να μην τα καταναλώσουν.
0 comments:
Post a Comment