Υλικά
200 γρ. γιαούρτι 2%
200 γρ. τυρί κρέμα light (philadelphia)
1 πακέτο μπισκότα digestive ή petit beurre ολικής άλεσης
2 βανίλιες σκόνη
Μέλι (2 κ.σ.)
Χυμό μισού λεμονιού
3-4 νεκταρίνια/ροδάκινα κομπόστα
2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
Εκτέλεση
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα είτε με τα χέρια είτε στο multi.
Μ'ένα κουτάλι γεμίζουμε 4 μικρά ποτήρια με τα θρυμματισμένα μπισκότα.
Έπειτα ρίχνουμε σ'ένα bowl το γιαούρτι, τυρί κρέμα, μέλι, βανίλιες, χυμό λεμονιού.
Tip: Το τυρί πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, οπότε το βγάζουμε από το ψυγείο πριν τον θρυμματισμό των μπισκότων.
Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιοιθεί το μείγμα και μ'ένα κουτάλι γεμίζουμε (2η στρώση) τα ποτηράκια. Μπορούμε να κάνουμε 2 πιο παχιές στρώσεις υλικών ή 4 πιο λεπτές εναλλάξ ανάλογα με την προτίμηση μας. Τοποθετούμε τα ποτηράκια στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
Μόλις δέσει η κρέμα συνεχίζουμε καραμελώνοντας τα νεκταρίνια.
Σ'ένα τηγάνι ρίχνουμε τη ζάχαρη και μόλις λιώσει ρίχνουμε τα νεκταρίνια σε μικρά κομμάτια κι ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και μετά τα τοποθετούμε στα ποτηράκια.
Πανεύκολο γλυκάκι, ότι πρέπει για καλοκαιράκι! Μια εναλλακτική για τους φίλους που βαριούνται το καραμέλωμα είναι τα φρούτα κομπόστα. Για πιο γρήγορο λοιπόν αλλά εξίσου γευστικό αποτέλεσμα μπορείτε να βάλετε ροδάκινα κομπόστα. Καταπληκτικό γίνεται επίσης με φράουλες και σταγόνες σοκολάτας! Επίσης σε όσους δεν αρέσουν τα digestive μπισκότα, τα petit beurre είναι μια εύγεστη εναλλακτική.
Καλή απόλαυση!
8 comments:
γευστικότατο το γλυκάκι σου! :-)
Το cheesecake ειναι τέλειο γλυκάκι, εγώ το προτιμώ με μαρμελάδα φράουλα ή γλυκό βύσσινο
Ωραίο και εύκολο! Σλουρπ:)
μου αρέσει πολύ που το έβαλες σε ποτήρια!!
Λατρεύω το cheesecake!Και η ιδέα με τα ροδάκινα μου άρεσε πολύ!
Κολασμένοοο!!!!
Πάλι καλά που είναι σε μερίδες...!!!
Φιλιά!
Καλημέρα!!
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!
Παίρνω και ένα κομματάκι γλυκό για το καλό!
Νά'στε καλά κορίτσια!=)
Καλό μήνα, kissάκια!
Post a Comment