CAKE ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ


Υλικά
500 γρ. νέα φαρίνα  πορτοκάλι
2 κούπες  καστανή ζάχαρη
250 γρ. μαργαρίνη
4 αυγά
1 κ.γ. βανίλια σκόνη
1 πορτοκάλι



Εκτέλεση
Χτυπάμε στο mixer το βούτυρο με τη ζάχαρη και τη βανίλια.
Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά χτυπώντας καλά.
Έπειτα ρίχνουμε το πορτοκάλι, που έχουμε πολτοποιήσει στο multi με τη φλούδα του και στο τέλος το αλεύρι.
Αδειάζουμε το μείγμα σε 2 αλουμινένιες φόρμες (ή μία μεγάλη αντικολλητική) cake καλά βουτυρωμένες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για μία ώρα περίπου.
Όταν ψηθεί το αφήνουμε για 10 λεπτά να σταθεί και ξεφορμάρουμε.
Γαρνίρουμε με καραμελωμένους ξηρούς καρπούς  ή πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.







Καλή απόλαυση!

8 comments:

Taste Advisor said...

δείχνει, ωραίο, εύκολο και νόστιμο!

Αλεξάνδρα said...

Εκτός από το υπέροχο κέικ σου να σου πω ότι μου άρεσαν ακόμη η μουσική και η παρουσίαση σου!!!!

Χίλια ΜΠΡΑΒΟ!!!!

painter said...

Πολύ αγαπημένη γεύση!!!

Φιλάκια πολλά

elen said...

Μοσχομυριστό κεκάκι ότι πρέπει για το πρωινό μας καφεδάκι.Εύγε!!!

my little expat kitchen said...

Πολύ ωραία συνταγή, εύκολη και γρήγορη! Και το προτοκάλι πάντα δίνει ένα έξτρα κάτι στα κέικ.
Μαγδα

Pansofix said...

ενα κεκακι ειναι παντοτε ευπροσδεκτο...με ιδιαιτερη ορεξη!!!

Ειρήνη said...

θα πάρω ένα μεγάλο κομμάτι για τον καφέ μου!

eva said...

Στα κεκάκια λέμε ΝΑΙ ειδικά άμα είναι πορτοκάλι!!
Μουαρέσει που είναι τόοσο απλή συνταγή!
Φιλάκια!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More