Υλικά
500 γρ. νέα φαρίνα πορτοκάλι
2 κούπες καστανή ζάχαρη
250 γρ. μαργαρίνη
4 αυγά
1 κ.γ. βανίλια σκόνη
1 πορτοκάλι
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο mixer το βούτυρο με τη ζάχαρη και τη βανίλια.
Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά χτυπώντας καλά.
Έπειτα ρίχνουμε το πορτοκάλι, που έχουμε πολτοποιήσει στο multi με τη φλούδα του και στο τέλος το αλεύρι.
Αδειάζουμε το μείγμα σε 2 αλουμινένιες φόρμες (ή μία μεγάλη αντικολλητική) cake καλά βουτυρωμένες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για μία ώρα περίπου.
Όταν ψηθεί το αφήνουμε για 10 λεπτά να σταθεί και ξεφορμάρουμε.
Γαρνίρουμε με καραμελωμένους ξηρούς καρπούς ή πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.
Καλή απόλαυση!
8 comments:
δείχνει, ωραίο, εύκολο και νόστιμο!
Εκτός από το υπέροχο κέικ σου να σου πω ότι μου άρεσαν ακόμη η μουσική και η παρουσίαση σου!!!!
Χίλια ΜΠΡΑΒΟ!!!!
Πολύ αγαπημένη γεύση!!!
Φιλάκια πολλά
Μοσχομυριστό κεκάκι ότι πρέπει για το πρωινό μας καφεδάκι.Εύγε!!!
Πολύ ωραία συνταγή, εύκολη και γρήγορη! Και το προτοκάλι πάντα δίνει ένα έξτρα κάτι στα κέικ.
Μαγδα
ενα κεκακι ειναι παντοτε ευπροσδεκτο...με ιδιαιτερη ορεξη!!!
θα πάρω ένα μεγάλο κομμάτι για τον καφέ μου!
Στα κεκάκια λέμε ΝΑΙ ειδικά άμα είναι πορτοκάλι!!
Μουαρέσει που είναι τόοσο απλή συνταγή!
Φιλάκια!
Post a Comment