ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ 2011




Το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Δεκεμβρίου 2011 (ώρες λειτουργίας: 12.00 - 21.00), στο αγαπημένο οινικό γεγονός της Βόρειας Ελλάδας, θα δώσει το παρών όλος ο ελληνικός αμπελώνας και οι οινοπαραγωγοί του, καθώς επίσης αρκετοί Κύπριοι οινοποιοί αλλά και σημαντικές ελληνικές εταιρείες εισαγωγής οίνων με εκπροσώπηση των κυριότερων αμπελουργικών περιοχών της υφηλίου. Περισσότεροι από 90 οινοποιοί και αποσταγματοποιοί θα παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους, μετατρέποντας την Αποθήκη Γ στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης σε μια απόλυτη «χώρα του κρασιού» και αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι το κρασί, τα αποστάγματα και η γαστρονομία, εξακολουθούν να είναι δραστήριοι κλάδοι, που βελτιώνουν συνεχώς τα προϊόντα τους, αντιστεκόμενοι στην ηττοπάθεια και βοηθώντας μας να αντισταθούμε στην κατήφεια. 


Οι επισκέπτες θα ζήσουν ένα υπέροχο οινικό σαββατοκύριακο. Με το ποτήρι γευστικής δοκιμής στο χέρι, θα περιπλανηθούν στο ισόγειο και τον όροφο της ατμοσφαιρικής Αποθήκης Γ, δοκιμάζοντας εκατοντάδες κρασιά και αποστάγματα. Συγχρόνως, θα συνομιλήσουν με τους ίδιους τους οινοποιούς, θα γνωρίσουν καινούργιους παραγωγούς στην πρώτη τους εμφάνιση. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εμφανίζουν και οι καινούργιες ετικέτες πολλών οινοποιείων, που προτείνουν νέα προϊόντα σε χαμηλότερες τιμές, επιβεβαιώνοντας την προσαρμογή τους στις νέες οικονομικές συνθήκες.


Όπως κάθε χρόνο, ο Χάρτης των Γεύσεων πλαισιώνεται από ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις, συζητήσεις, παρουσιάσεις βιβλίων κλπ., οι οποίες μας ενημερώνουν για τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στον χώρο του κρασιού, από το αμπέλι και την οινοποίηση μέχρι τις σύγχρονες καταναλωτικές τάσεις και το εστιατόριο. (Συμβουλευτείτε το πρόγραμμα των παράληλλων εκδηλώσεων). 


Φέτος επίσης, συνεχίζοντας τις δραστηριότητες με φιλανθρωπικό αντίκτυπο και πάντα στο πνεύμα των γιορτινών ημερών που την περιβάλλει, η έκθεση προτείνει το Christmas Wine Plus Bazaar. Που σημαίνει ότι θα έχουμε την ευκαιρία να αγοράσουμε σπάνιες φιάλες και συσκευασίες κρασιών, που θα προσφέρουν οι οινοποιοί-εκθέτες του Χάρτη των Γεύσεων 2011. Τα έσοδα από την πώλησή τους θα διατεθούν στον Σύλλογο Συνδρόμου Down Ελλάδος.


Ο Χάρτης των Γεύσεων 2011 πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Thessaloniki Food Festival.



0 comments:

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More