«Ο ΙΜΑΜΗΣ ΛΙΠΟΘΥΜΗΣΕ»...

Ναι, ενθουσιάστηκε και λιποθύμησε! Λόγω υπέροχης γεύσης, υπερβολικής ποσότητας λαδιού ή από την ακρίβεια των υλικών; Κανείς δεν ξέρει! Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι fans της μελιτζάνας τρελαίνονται για Imam bayildi!

Υλικά
5 μέτριες μελιτζάνες
2 μέτρια κρεμμύδια
2 μεγάλες ντομάτες
2 φλ. ελαιόλαδο
1 φλ. νερό
1 κ.σ. αλάτι
τυρί φέτα
σκόρδο
βασιλικός ή ρίγανη


Εκτέλεση
Αφαιρούμε το κοτσάνι, πλένουμε καλά τις μελιτζάνες, τις κόβουμε στα δυο σαν βαρκούλες και χαράσσουμε στη μέση την κάθε βαρκούλα. Bυθίζουμε τις μελιτζάνες για να ξεπικρίσουν σε bowl γεμάτo νερό με 1 κ.σ. αλάτι για 30λ περίπου. Κόβουμε τα κρεμμύδια και τις ντομάτες σε ροδέλες  ενώ ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Στο μεταξύ προθερμαίνουμε το φούρνο (αντιστάσεις) στους 200°C. Βγάζουμε τις μελιτζάνες από το αλατόνερο, τις στύβουμε και γεμίζουμε κατά μήκος της  χαραγμένης σάρκας τους με βασιλικό ή ρίγανη και το ψιλοκομμένο σκόρδο. Τις τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί και περιχύνουμε το ελαιόλαδο και το νερό. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε 45 -60λ, μέχρι να μείνουν μόνο με το λάδι. Προς το τέλος του ψησίματος ξεσκεπάζουμε το ταψί και τοποθετούμε σε κάθε βαρκούλα ροδέλες ντομάτας και κρεμμυδιού πασπαλίζοντας και με τριμμένη φέτα. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10λ ακόμη. Σερβίρουμε το φαγητάκι κρύο ή και χλιαρό αν δεν αντέχουμε να περιμένουμε! Καλή απόλαυση!

Καλό μήνα!


Tip: Το φαγητό γίνεται πιο ελαφρύ αν δεν τηγανίσουμε τις μελιτζάνες και τις βάλουμε απευθείας στο φούρνο, έτσι χρησιμοποιούμε και ένα σκεύος λιγότερο =)  Αντί ταψιού μπορεί να χρησιμοποιηθεί και γάστρα εννοείται! =)

2 comments:

paraxeno pirouni said...

Καλό μήνα!
Αγαπημένες οι μελιτζάνες, μερακλίδικο φαγητό για όσους ξέρουν να τρώνε καλά!
Και χωρίς τηγάνι μια χαρά γίνεται, συμφωνώ!

cibus♥I said...

Ακριβώς! Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού DC!=D

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More