DONDURMA!

Βρεθήκατε στην Τουρκία και επιθυμήσατε dondurma, παγωτάκι in other words; Αν δεν είστε υπομονετικοί μην το επιχειρήσετε!=) Βέβαια οι Ασιάτες πελάτες δείχνουν να το διασκεδάζουν, καθόλου περίεργο! Αν αναρωτιέστε πως παρά τα ακροβατικά το παγωτάκι παραμένει στο χωνάκι, η απάντηση βρίσκεται στη σύνθεση του dondurma. 
Το συγκεκριμένο είδος, που εκτός από γάλα και ζάχαρη, περιέχει σαλέπι και μαστίχα που του προσδίδουν χαρακτηριστική πυκνότητα αλλά και αντοχή στο λιώσιμο, έχει τις ρίζες του στην επαρχία Kahramanmaraş, στη νοτιοανατολική Τουρκία, περιοχή που επισκέπτονται τουρίστες ειδικά για τα dondurma stand shows!

6 comments:

dimitris.jp said...

εχουμε και στην οσακα τετοιο παγωτο!
αλλα δεν τους εχω δει να παιζουν με τους πελατες ετσι :)

Eri said...

Γάλα, ζάχαρη, σαλέπι, μαστίχα.. το παγωτό καιμάκι δηλαδή.

cibus♥I said...

Jimmako κι εδώ το έχουμε αλλά στη λιγότερο λαστιχωτή μορφή του, καϊμάκι ελληνιστί=) Οι γείτονες όμως είναι παιχνιδιάρηδες όσο πουθενά αλλού!=Ρ

cibus♥I said...

Ακριβώς Eri=) καϊμάκι αγαπημένο, ειδικά με βύσσινο!!!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS said...

ΕΠΕΣΤΡΕΨΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ-ΦΙΛΕΣ ΝΑ ΜΑΘΩ ΝΕΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ Ο ΝΕΟΣ ΜΗΝΑΣ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙ ΟΛΟΥΣ ΚΑΛΑ ΣΤΗ ΜΠΛΟΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑ!!!!

ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΚΑΙΜΑΚΙ!!!!

cibus♥I said...

Καλώς τον! Νά'σαι καλά JK! Ό,τι καλύτερο 2U2!=)

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More