ΦΡΑΟΥΛOΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΑΤΟ

α

Υλικά
1 ½ κιλό φράουλες
1 κιλό λευκή ζάχαρη
χυμό ενός λεμονιού

Εκτέλεση
Αφαιρούμε το κοτσάνι, πλένουμε τις φράουλες και τις τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα μαζί με όλη τη ζάχαρη. Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε τις φράουλες όλο το βράδυ για να λιώσει η ζάχαρη. Την επομένη βράζουμε τις φράουλες για 3λ περίπου χωρίς καπάκι. Έπειτα σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε τις φράουλες να «ξεκουραστούν» για 12 ώρες. Μετά διαχωρίζουμε τις φράουλες από το σιρόπι και τις τοποθετούμε σε ένα bowl. Βράζουμε στη συνέχεια μόνο το σιρόπι ώσπου να «δέσει», ρίχνουμε μέσα τις φράουλες και το χυμό από το λεμόνι και βράζουμε για 3-4λ ακόμη.

Tip: Καταλαβαίνουμε αν έχει δέσει το γλυκό ρίχνοντας μια σταγόνα από το σιρόπι σε ένα πιάτο. Αν παραμείνει στρογγυλή έχει δέσει, αν όχι χρειάζεται επιπλέον βράσιμο. Επίσης  πρέπει να μεταφέρουμε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα ενώ είναι ακόμη ζεστό. 

Καλή απόλαυση!

2 comments:

ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ said...

αγαπημένο γλυκάκι, μου άρεσε πολύ το όνομα!!!

cibus♥I said...

Και δικό μου αγαπημένο ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ!=)Προσπάθησα να πρωτοτυπήσω ονομαστικά αλλά προέκυψε ολίγον κωμικός ο τίτλος!=Ρ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More