PANNA COTTA



Υλικά (για 10-12 μπολάκια)
600 ml κρέμα γάλακτος
400 ml φρέσκο γάλα
7 κ.σ. κοφτές λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
6 φύλλα ζελατίνης
2 βανίλιες σκόνη

Εκτέλεση
Βράζουμε το γάλα μαζί με την κρέμα γάλακτος. Παράλληλα μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό. Μόλις το μείγμα φουσκώσει, βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη, τις βανίλιες και τα φύλλα ζελατίνης, αφού τα στύψουμε. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα και το βάζουμε σε μπολάκια/ποτηράκια στο ψυγείο (πλαστικά κατά προτίμηση). Σερβίρουμε με γλυκό του κουταλιού, σιρόπι της αρεσκείας μας ή και με τριμμένα μπισκότα όταν σφίξει η panna cotta.

Καλή απόλαυση! 

10 comments:

dimitris.jp said...

μηπως ξερεις πως λεγονται τα φυλλα ζελατινης στα ιαπωνικα για να ξερω πως να τα ζητησω;;;
αχαχα

πανευκολο φαινεται παντως!

ε. μ . said...

μοιάζει θεική

manousina said...

Καλημέρα. Από τα αγαπημένα μου γλυκά.

paraxeno pirouni said...

Απλούστατο και αγαπημένο γλυκό η πανακότα.
Για μια νηστίσιμη εκδοχή, η κρέμα γάλακτος μπορεί να αντικατασταθεί με γάλα καρύδας.
Πολύ όμορφα κι αυτά τα μικρά χρωματιστά μπολάκια!
Φιλιά, καλό μεσημέρι!

cibus♥I said...

Χαχα! Are you working me?=P Ένα εξάμηνο καλέ έκανα ιαπωνικά, I'm a drop out κι αυτό που ζητάς είναι advanced!=P
葉ゼラチン ίσως;;;! Ask Ken για να είμαστε σίγουροι! Είναι όντως πανεύκολο! Περιμένω σχόλια από την αναζήτηση ζελατίνης!=)

cibus♥I said...

Καλώς όρισες ε.μ.!=)
Είναι νοστιμούλα η άτιμη! Την φτιάχνω σχεδόν κάθε βδομάδα!=Ρ Αλλά δε το συνιστώ λόγω excessive sugar!

cibus♥I said...

Manousina κι εμένα!!!=)
Καλημέρα!=D

cibus♥I said...

Ακριβώς όπως τα λες Dark Chef μου!
Πάντα πρωτότυπη κι εναλλακτική!=)
Το γάλα καρύδας είναι άριστος αντικαταστάτης!
Τα χαρούμενα μπολάκια/ποτηράκια, που συνοδεύονται από ασορτί πιατάκια, είναι από την ΙΚΕΑ! Είναι τόσο ομορφούλικα που τα ερωτεύτηκα με την πρώτη ματιά!=D

s0undmik3r said...

Αγαπημένο γλυκάκι, δροσερό και εύκολο!

cibus♥I said...

Δροσερό και πανεύκολο indeed Mike!=)

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More