ΠΟΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΣΑΙ -> ΑΝΑΚΛΗΣΗ!

Για τη διακίνηση γυάλινων ποτηριών για τσάι, προέλευσης Μαρόκου, στα οποία παρατηρήθηκε αυξημένη μετανάστευση σε κάδμιο και μόλυβδο, ενημερώθηκε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων - ΕΦΕΤ, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για σειρά γυάλινων ποτηριών για τσάι, με την εμπορική επωνυμία «Ποτήρι γυάλινο τσαγιού LEA», με αριθμό παρτίδας CHA 190422, LOT 019 και κωδικό προϊόντος 40118. Η σειρά αποτελείται από τρία ποτήρια, περιεκτικότητας 0,16 L έκαστο, τα οποία στο πάνω μέρος φέρουν περιμετρικά σχέδια σε τρία διαφορετικά χρώματα, ήτοι κόκκινο, πράσινο και κίτρινο.
Τα προϊόντα διακινήθηκαν στην Ελλάδα, μέσω της γερμανικής εταιρείας «Dethlefsen & Balk GmbH» στην επιχείρηση «Δ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - Σ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Ο.Ε. - Εμπόριο Τροφίμων - ΑΡΚΕΦΘΟΣ» (Έλλης 3, Καλλιθέα). Η συνολική ποσότητα διακίνησης στην Ελλάδα ήταν 36 τεμάχια.
Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων προϊόντων από την επιχείρηση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Επίσης καλεί τους καταναλωτές, που έχουν στην κατοχή τους τα ανωτέρω προϊόντα να μην τα χρησιμοποιούν.

2 comments:

Αμερικλάνος said...

Πωπω πήρες τις ανακλήσεις σβάρνα!!

cibus♥I said...

Hahaha!!!=P Not me, Ε.Φ.Ε.Τ.=)

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More