ΦΑΚΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ -> ΑΝΑΚΛΗΣΗ!

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ενημερώθηκε, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές, για τη διακίνηση φακής βιολογικής γεωργίας, Τουρκικής προέλευσης, στην οποία υπήρξε υπέρβαση των μέγιστων επιτρεπόμενων ορίων (MRLs) ως προς τη φυτοπροστατευτική ουσία glyphosate.
Πρόκειται για φακή βιολογικής γεωργίας, τουρκικής παραγωγής, με την εμπορική επωνυμία «Bio – VITA Βιολογικά προϊόντα – Φακές ψιλές – Βιολογικά τρόφιμα", σε συσκευασία των 500gr, με αριθμό παρτίδας 8-5154 και 8-35762 και ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 17/05/2011 και 16/02/2012 αντιστοίχως.
Το συγκεκριμένο προϊόν διακινήθηκε μέσω Γερμανίας στην ελληνική επιχείρηση "Bio – VITA A.E.E." [(Μεταμόρφωσης Σωτήρος 4, Γλυκά Νερά Αττικής) σε σάκους των 25 kg, συνολικής ποσότητας 175 kg] η οποία προχώρησε σε ανασυσκευασία των 500 g.
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση των δύο ως άνω αναφερόμενων αριθμών παρτίδων από το συγκεκριμένο προϊόν από την επιχείρηση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν.

0 comments:

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More