ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΦΕΤΑΣ



H φέτα αποτελεί στρατηγικό προϊόν για τη χώρα μας και ειδικότερα για την περιοχή της Θεσσαλίας. Το αιγοπρόβειο κρέας και το γάλα , καθώς και τα παράγωγα του είναι οι στυλοβάτες του αγροτικού εισοδήματος των κατοίκων των περιοχών της. Στην περιφέρεια Θεσσαλίας παράγονται συνολικά πάνω από 27.000 τόνοι φέτας ετησίως, που εκφράζεται σε ποσοστό 30% της πανελλήνιας παραγωγής της. Θα θέλαμε να τονίσουμε ιδιαίτερα ότι λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες μορφολογικές και κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής μας, στη συγκεκριμένη περίπτωση οι τοπικοί πόροι και οι πρώτες ύλες - το αιγοπρόβειο γάλα - αξιοποιούνται τα μέγιστα ως πρώτη ύλη στην παραγωγή της φέτας.Ο Νομός Λάρισας (και από αυτόν κυρίως η περιοχή Ελασσόνας) παράγει , σύμφωνα με στοιχεία, τα 14 στα 100 κιλά φέτας που παράγονται πανελλήνια , ενώ η χώρα συνεισφέρει στην παγκόσμια παραγωγή πρόβειου γάλακτος ένα ιδιαίτερο σημαντικό μερίδιο 17,6% .
Η φέτα είναι βασικός κρίκος στην διατροφική αλυσίδα, πηγή υψηλής πρωτεΐνης ασβεστίου, βιταμινών και στοιχείων. Εθνικό προϊόν, έχει θέση πλήρους φαγητού στο ελληνικό τραπέζι, γνωστό άλλοτε για την απαλότητά του και άλλοτε για την αψάδα της γεύσης του, έχει συνδεθεί πολύ στενά με την ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας, όπου οι ανεπαρκείς πεδινές εκτάσεις και η αδύναμη άρδευση, υποχρέωσαν τον πληθυσμό στην κτηνοτροφία. Οι επιχειρήσεις σήμερα έχουν εκσυγχρονιστεί αλλά η ποιότητα υπηρετείται πάντα και σταθερά.
Η Κ.Ε.Δ.Ε. του Δήμου Ελασσόνας, σε συνεργασία με φορείς από όλη την Ελλάδα, θέλοντας να συμβάλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη της περιοχής αλλά και να τιμήσει το προϊόν «Φέτα», οργανώνει για 4η φορά την Πανελλήνια Γιορτή Φέτας στην Ελασσόνα.

4 comments:

Ianos said...

Α ρε το χωριο της μανας μου με τα τυρια του και τις γιορτες του!χεχε!!!
Καλησπερες!!!

cibus♥I said...

Φέτα 4ever!=P
Γεια σου half-Elassona boy!=D
Πόσα όμορφα μέρη έχει η χώρα μας!
Παγκόσμια μέρα τουρισμού σήμερα, καιρός για φθινοπωρινά ταξιδάκια!=)

Αμερικλάνος said...

:((((( Σας μισώ όλους :Ρ

cibus♥I said...

(✿◠‿◠) but we luvU Ameriklanaki!
Next year θα εισηγηθώ η γιορτή να γίνει με επίτιμο guest τον ultimate feta lover! Salty kisses!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More