ΓΙΟΡΤΗ ΦΙΣΤΙΚΙΟΥ


Το μεγαλύτερο εμπορικό – πολιτιστικό – ψυχαγωγικό γεγονός του Σαρωνικού διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά στην Αίγινα με φιλοδοξίες καταξίωσης ως η σπουδαιότερη γιορτή στο είδος της σε Πανελλήνιο επίπεδο. Μεγάλος πρωταγωνιστής, το Φιστίκι Αιγίνης, ένα μοναδικό προϊόν με Προστατευμένη Ονομασία Προέλευσης (Π.Ο.Π.) που μέσα σε λιγότερο από έναν αιώνα καλλιέργειας, κατάφερε να γίνει γνωστό ως το καλύτερο φιστίκι στον κόσμο.

Βάση όλων των εκδηλώσεων, η μεγάλη εμπορική έκθεση στο λιμάνι της Αίγινας, με τους αγρότες, τους εμπόρους, τους βιοτέχνες, τους συλλόγους και τους συνεταιρισμούς του νησιού να διαθέτουν γνήσιο Φιστίκι Αιγίνης, διάφορα Αιγινήτικα αγροτικά προϊόντα, εκατοντάδες γαστρονομικές λιχουδιές, παραδοσιακά χειροποίητα είδη και άλλα αγαθά. Ταυτόχρονα εξειδικευμένα σεμινάρια σχετικά με την καλλιέργεια της φιστικιάς προσελκύουν το ενδιαφέρον των παραγωγών.

Στο επίκεντρο της μεγάλης Γιορτής, πρωτότυπες και ενδιαφέρουσες καλλιτεχνικές εκθέσεις με τη συμμετοχή εκατοντάδων γνωστών και σημαντικών εικαστικών που εμπνέονται και δημιουργούν στο νησί. Συναυλίες από καταξιωμένα μουσικά σχήματα, χορευτικά σύνολα, ορχήστρες, θεατρικά δρώμενα, ζωντανεύουν κάθε γωνιά της πόλης δίνοντας το έναυσμα για ένα τετραήμερο ξεφάντωμα χωρίς προηγούμενο. Ειδικά για τα παιδιά, δεκάδες εκδηλώσεις, παραστάσεις, παιχνίδια και εκπαιδευτικά προγράμματα, κρατάνε αμείωτο το ενδιαφέρον και το κέφι τους.


2 comments:

eva said...

Χαίρεταιιι!!!!
Θα ήθελα πολύ να πάω αλλά δεν μπορούσα!Το φυστίκι Αιγίνης το λατρεύω και νομίζω οτι είναι το κατάλληλο μέρος!
Με ένα από τα καλύτερα ελληνικά προϊόντα ..είναι να μήν το "γιορτάζουν"?
Φιλάκια πολλά!
Καλό απόγευμα!!!

Δημήτρης said...

Αν ήταν κοντά μας θα ερχόμασταν στα σίγουρα .Μας αρέσουν πολύ τέτοιες εκδηλώσεις.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More