Α.Υ.

Οι Ανώνυμοι Υπερφάγοι είναι μια αδελφότητα ατόμων οι οποίοι, μέσω κοινής εμπειρίας, δύναμης και ελπίδας αναρρώνουν από την ψυχαναγκαστική υπερφαγία. Ειδικότερα το πρόγραμμά τους ακολουθεί τα δώδεκα βήματα και τις δώδεκα παραδόσεις του προγράμματος των Ανώνυμων Αλκοολικών, αντικαθιστώντας μόνον τις λέξεις «αλκοόλ» και «αλκοολικός» με τις λέξεις «φαγητό» και «ψυχαναγκαστικός υπερφάγος».
Τα άτομα, που ακολουθούν το πρόγραμμα ανάρρωσης των δώδεκα βημάτων, μετακινούνται προς μία πληρέστερη εμπειρία ζωής, πέρα από το φαγητό και τη συναισθηματική καταστροφή. Ως αποτέλεσμα της εφαρμογής των δώδεκα βημάτων, το σύμπτωμα της ψυχαναγκαστικής υπερφαγίας απομακρύνεται σε καθημερινή βάση.
«Άπαξ και γίνουμε εγκρατείς, η έγνοια για το φαγητό μειώνεται και, σε πολλές, δε, περιπτώσεις μας εγκαταλείπει εντελώς. Ανακαλύπτουμε ότι, προκειμένου να ασχοληθούμε με την εσωτερική μας αναστάτωση, πρέπει να αποκτήσουμε νέο τρόπο σκέψης, νέο τρόπο δράσης απέναντι στη ζωή, παρά αντίδρασης - στην ουσία πρέπει να αποκτήσουμε έναν νέο τρόπο ζωής», υποστηρίζουν οι Ανώνυμοι Υπερφάγοι στην ιστοσελίδα τους.
«Πρωταρχικός μας σκοπός είναι να απέχουμε από την ψυχαναγκαστική υπερφαγία και να μεταφέρουμε αυτό το μήνυμα της ανάρρωσης σ' αυτούς, που ακόμη υποφέρουν», αναφέρουν οι Ανώνυμοι Υπερφάγοι.
Το πρόγραμμα αυτοχρηματοδοτείται με τις εισφορές των μελών του, δεν ζητά ούτε δέχεται έξωθεν εισφορές, δεν έχει σχέση με καμία δημόσια ή ιδιωτική οργάνωση, πολιτική κίνηση, ιδεολογία ή θρησκευτική δοξασία και δεν παίρνει θέση για εξωτερικά ζητήματα.
To πρόγραμμα των Ανώνυμων Υπερφάγων ξεκίνησε πριν από 50 χρόνια από το Ρίο Ράντσο του New Mexico των ΗΠΑ και σήμερα, σύμφωνα με εκτιμήσεις, αριθμεί 54.000 μέλη, που συναντώνται σε 6.500 ομάδες, σε περισσότερες από 75 χώρες, ανάμεσα στις οποίες και η Ελλάδα. Πληροφορίες για τις συναντήσεις μπορείτε να βρείτε εδώ.

4 comments:

ELENI said...

ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!

Athina(Sugar Buzz) said...

cibus έχω βραβείο για σένα!Μπορείς να περάσεις από το blog να το πάρεις!

painter said...

Ελα μια βόλτα από δω (http://apotaherakiamou.blogspot.com/), σου έχω βραβειάκια

Kisseeeeeeeeeeeesssssssssssss

Pansofix said...

ελα απο το blog μου γιατι σε περιμενει μια εκπληξη!!!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More