ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ


Οι περισσότεροι από εμάς δεν χρειάστηκε ποτέ να έλθουμε αντιμέτωποι με την πείνα. Η πείνα είναι για μας μία ιστορία που ακούσαμε ίσως μόνο από γονείς και παππούδες. Και όμως υπάρχουν δίπλα μας, στη χώρα μας, άνθρωποι που πεινούν ή υποσιτίζονται επικίνδυνα. 
Ταυτόχρονα, η βιομηχανία παράγει τόνους τροφίμων που δεν μπορεί να διαθέσει στο εμπόριο (προϊόντα ελλιποβαρή, με σχισμένη ετικέτα, με πολύ κοντινή ημερομηνία λήξης ή προϊόντα των οποίων η σύνθεση ή η συσκευασία έχουν αλλάξει) και που συνήθως καταλήγουν στη χωματερή. 
Η ελληνική "Τράπεζα Τροφίμων - 'Ιδρυμα για την καταπολέμηση της πείνας" ιδρύθηκε το 1995 με πρωτοβουλία του Γεράσιμου Βασιλόπουλου. Ως κοινωφελές μη κερδοσκοπικό ίδρυμα, που έχει αποκλειστικό σκοπό την καταπολέμηση της πείνας και τον περιορισμό της σπατάλης, συγκεντρώνει δωρεές σε τρόφιμα, αναψυκτικά και άλλα είδη σε καλή κατάσταση και ποιότητα. Τα προϊόντα αυτά, τα διανέμει δωρεάν σε ιδρύματα με περιορισμένους πόρους, που φιλοξενούν ηλικιωμένους συνανθρώπους μας, ορφανά παιδιά, άτομα με ειδικές ανάγκες, αστέγους και άτομα που ακολουθούν κάποιο πρόγραμμα απεξάρτησης. Επίσης, βοηθά ενορίες που προσφέρουν συσσίτια σε ανθρώπους που έχουν πραγματικά ανάγκη. 
Η Τράπεζα Τροφίμων δεν θα μπορούσε να υλοποιήσει τους στόχους της χωρίς την γενναιόδωρη στήριξη των υποστηρικτών - δωρητών του ιδρύματος αλλά και των εθελοντών, που διαθέτουν το χρόνο τους με αγάπη και ανιδιοτέλεια. 
Η Τράπεζα Τροφίμων της Αθήνας είναι μέλος της Ομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Τραπεζών Τροφίμων (FEBA) στην οποία ανήκουν 160 Τράπεζες Τροφίμων από 12 χώρες της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης.


2 comments:

my little expat kitchen said...

Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά! Όντως υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν ανάγκη κι είναι σημαντικό να μην τους ξεχνάμε...
Μάγδα

cibus♥I said...

Καλώς την!=)
Ακριβώς!
Χρόνια πολλά με υγεία!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More