Τηγανιτή happiness!

Μπορεί να μην είναι η καλύτερη τροφή από διατροφικής άποψης, ωστόσο σε ό,τι αφορά την καλή διάθεση,  φαίνεται πως οι τηγανιτές πατάτες είναι η καλύτερη λύση. Σύμφωνα με τους ερευνητές, μπορούν να φτιάξουν ακόμη και την πιο κακή διάθεση αφού μας ηρεμούν και μας κάνουν πιο χαρούμενους.
Ο δρ Mike Green του Πανεπιστημίου Aston του Birmingham, ειδικός στην ψυχολογία που συνδέεται με το φαγητό, αποδίδει αυτό το αποτέλεσμα στους υδατάνθρακες που περιέχουν οι τηγανιτές πατάτες, αλλά και στη γεύση και τη μυρωδιά τους που μας παραπέμπουν σε ευτυχισμένες στιγμές, όπως οι διακοπές μας ή η παιδική μας ηλικία.
Ο δρ Green ζήτησε από 60 άντρες και γυναίκες να παρακολουθήσουν ένα 5λεπτο film που έδειχνε την καταστροφή που είχε προκληθεί από την ατομική βόμβα που έπεσε στη Χιροσίμα το 1945. Στη συνέχεια, έδωσε στους μισούς να διαβάσουν ένα περιοδικό για να αλλάξουν σκέψεις, ενώ στους υπολοίπους σερβιρίστηκε από ένα πιάτο τηγανιτές πατάτες. Όλοι τους συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολόγιο με ερωτήσεις που αφορούσαν τη διάθεσή τους πριν και μετά την παρακολούθηση του film, αλλά και μετά το περιοδικό και τις πατάτες. 
«Τα ψυχολογικά δεδομένα έδειξαν ότι οι συμμετέχοντες που ένιωθαν θλίψη ένιωσαν καλύτερα αφού έφαγαν τις τηγανητές πατάτες. Μάλιστα, ηρέμησαν μετά από είκοσι λεπτά» δήλωσε ο δρ Green. Πάντως, η θετική επίδραση των υδατανθράκων στη διάθεση έχει φανεί και από προηγούμενες έρευνες. Τώρα λοιπόν έχουμε κι επίσημη δικαιολογία εμείς οι french fries lovers! Ας τις απολαύσουμε με μέτρο όμως για να μην ξεχειλίσουμε από ''χαρά''! Άνοιξη έρχεται και με το καλοκαιράκι στη γωνία αντί για τηγάνι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντικολλητικό ταψάκι με λίγο ελαιόλαδο, αλατάκι & ρίγανη. Έτσι θ'απολαύσουμε ''τηγανιτές'' πατατούλες με ''ψητή'' θερμιδική αξία και χαρούμενοι θα παραμείνουμε, αποφεύγοντας θερμιδικές βόμβες!

6 comments:

ELENI said...

ΑΑΑΑΑΑ ΑΥΤΗ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΜΙΑ!!!

Betty's Cuisine said...

Αχ τις άτιμες...γιατί να είναι τόσο παχυντικές;;;
άνετα τσάκιζα ένα πιάτο τώρα!

Ianos said...

Aυτο ειναι που λενε πατατες με αγχολυτικες ικανοτητες!!! :)
Αλλος ενας λογος για να συνεχισω να τρωω πολλες! :)

cibus♥I said...

@Ελένη, mine2!:)
@Betty, άτιμες & λίγα λες!:P
τσακίζονται παντού & πάντα!
@Ιανός, αγχολυτικές ψυχολογικά, αγχωτικές σωματικά! Γι'αυτό «τηγανιτές στο φούρνο!:P

crispy said...

Νομίζω ότι δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην λατρεύει τις τηγανιτές πατάτες! Αγαπημένη μου φάση για βρώση τηγανιτών πατατών : Μετά από μπάνιο στη θάλασσα , σε ταβερνάκι πάνω στη θάλασσα και κρύα μπύρα!
cibusi καλως σε βρήκα , πολύ όμορφο κι εξαιρετικά ενδιαφέρον το μπλογκ σου. Προσπάθησα να μπω ως αναγνώστρια αλλά το σύστημα προς το παρόν αρνείται! Θα επιμείνω όμως!

cibus♥I said...

Καλώς την Crispy!:D
Τέλειο το chips scenario!!!
Μύρισε summer!:)
Thanks! No worries, να έρχεσαι όποτε θέλεις να μας τα λες έτσι όμορφα & crispy!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More