Οινόραμα 2010

Παιανία, Ε.Κ. MEC: Οι οινοποιοί της χώρας υποδέχθηκαν φίλους και πελάτες στη μεγάλη κλαδική τους έκθεση, Οινόραμα, που άνοιξε τις πύλες της την Παρασκευή το απόγευμα, 12 Μαρτίου μέχρι και τη Δευτέρα 15 Μαρτίου. Στην έκθεση, που διοργανώθηκε από την εταιρεία οινικής επικοινωνίας Vinetum για δέκατη φορά, συμμετείχαν πάνω από 150 οινοποιεία και περίπου 50 προμηθευτές του αμπελοοινικού κλάδου. Φέτος δόθηκε μεγάλη έμφαση στην προσέλκυση εστιατόρων και στην ενημέρωση τους για τη σωστή τιμολόγηση του κρασιού. Παράλληλα στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης προτάθηκαν στους επαγγελματίες του χώρου όλα τα φτηνά (κάτω από 18€) κρασιά της έκθεσης. Την έκθεση επισκέφθηκαν σημαντικά ονόματα της οινικής δημοσιογραφίας από τις δύο σημαντικότερες αγορές του εξωτερικού για το ελληνικό κρασί, από την Αμερική και τη Γερμανία αλλά και από τη Ρωσία που είναι σημαντική αναδυόμενη αγορά. Η είσοδος στην έκθεση ήταν δωρεάν για τους επαγγελματίες, τους δημοσιογράφους και τους φοιτητές γεωπονίας & οινολογίας, ενώ για τους φίλους του κρασιού 15 ευρώ και για τις 4 μέρες. 

Τι να σας πρωτοπώ για την πρωτόγνωρη εμπειρία μου στους οινοδιαδρόμους!
Μια πραγματική απόλαυση! Παρόλο που έχουν περάσει τέσσερις μέρες από τη μέρα επίσκεψης, τα αρώματα και οι γεύσεις παραμένουν νωπά στη μνήμη μου.
Δύο ώρες παραμονής στον χώρο κύλησαν... κρασί!
Η άφιξή ωστόσο στο εκθεσιακό κέντρο ήταν μια περιπέτεια από μόνη της. Η τεχνολογία κάποιες φορές δεν είναι αρκετή. Το σύστημα πλοήγησης λες και είχε «μεθύσει» μας έμπλεξε σε δρόμους και παράδρομους της Παιανίας. Στη μέση του πουθενά όμως  εμφανίστηκε μπροστά μας ένα ταβερνείο, όπου μια χαρούμενη παρέα είχε φτάσει στο τσακίρ κέφι μετά μουσικής και οινοκατάνυξης απόγευμα Σαββάτου. Ωραία... σκέφτηκα, τζάμπα η χαρά ότι κάποιος θα μας πει επιτέλους πως θα φτάσουμε στον προορισμό μας. Ευτυχώς όμως διαψεύστηκα, όταν ένας ευτραφούλης ψαρομάλλης κυριούλης με άκουσε και ήρθε προς το μέρος μας. Νά' ναι καλά ο άνθρωπος, human gps! Αφού τον ευχαριστήσαμε, συνεχίσαμε την πορεία μας, σωστή αυτή τη φορά! Μετά από λίγη ώρα στ' αριστερά μας αντικρίσαμε το εκθεσιακό κέντρο, σταθμεύσαμε και γρήγορα κατευθυνθήκαμε εντός.
Μπαίνοντας, έγινε η έκδοση ειδικών καρτών με barcode και μ'ένα κρασοπότηρο στο χέρι (που μας έδωσαν στην είσοδο) άρχισε η οινογευσία. Η πρώτη μου γευστική συνάντηση ήταν με το αγαπημένο μου αμόργιο ηδύποτο, ''Ψημένη'', που πρωτοδοκίμασα, που αλλού, στην Αμοργό πριν κάποια χρόνια στη διάρκεια καλοκαιρινών διακοπών.
Με μέλι και με-ράκι(ή) είναι το αγαπημένο μου ρακόμελο!
και η τελευταία, που θα την έλεγα συνάντηση κορυφής, 
ήταν με το γλυκό κρασί του Κτήματος Άλφα
Και η ονομασία του «Ωμέγα»!
Στο περίπτερο 282 είχα την τύχη 
να δοκιμάσω το «Ωμέγα», 
ένα εντυπωσιακά αρωματικό  κρασί 
με φίνα γεύση και κρυστάλλινο χρώμα!
Οι οινόφιλοι επιβάλλεται να το δοκιμάσετε!!!
Όλα καλά, εκτός από το θέαμα των διαφόρων κυρίων να φτύνουν το κρασάκι στα γνωστά κουβαδάκια! Αυτό είναι κάτι που δε θα συνηθίσω ποτέ,  σε όσες οινοεκθέσεις κι αν παραβρεθώ! Εντάξει, είπαμε, δεν είναι απαραίτητη η κατάποση στην οινογευσία αλλ' άλλο να το ακούς άλλο να το βλέπεις! Και με αυτή την ευχάριστη εικόνα σας αφήνω και αδημονώ για την επόμενη οινοπεριπέτεια... σε δυο χρονάκια!

0 comments:

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More