ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΑΛΕΟΣ!

Στην κατάσχεση συνολικής ποσότητας 4,3 τόνων κατεψυγμένου γαλέου επιμολυσμένου με υδράργυρο προχώρησαν κλιμάκια επιθεωρητών από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις του Ε.Φ.Ε.Τ. Ηπείρου και Αττικής, που συνεχίζουν με αμείωτους ρυθμούς τις προσπάθειες για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την προστασία των καταναλωτών.
Η ακαταλληλότητα του προϊόντος (πρώτη ύλη και συσκευασμένο προϊόν), που είναι ισπανικής προελεύσεως, διαπιστώθηκε μετά από δειγματοληψία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ηπείρου στο πλαίσιο του Προγράμματος Βαρέων Μετάλλων σε τρόφιμα για το έτος 2011. Όπως διαπιστώθηκε από τους εργαστηριακούς ελέγχους, το εν λόγω προϊόν περιείχε υδράργυρο σε συγκέντρωση μεγαλύτερη από το μέγιστο επιτρεπτό όριο.
Η περαιτέρω έρευνα και συνεργασία μεταξύ των Περιφερειακών Διευθύνσεων του Ε.Φ.Ε.Τ., Ηπείρου και Αττικής, οδήγησε τους ελεγκτές στην δέσμευση και κατάσχεση της προαναφερόμενης ποσότητας του επιμολυσμένου προϊόντος – για την ακρίβεια 4327,36 κιλών – προλαμβάνοντας έτσι τη διακίνησή του στην ελληνική αγορά.


Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More