ΜΠΑΝΑΝΑ «Η ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ»!

Χθες ήταν η παγκόσμια μέρα των ζυμαρικών! Χρόνια πολλά λοιπόν σε όλους τους μακαρονάδες!=) Φαντάζομαι τιμήσατε δεόντως κάθε είδους ζυμαρικό! Και του χρόνου με υγεία χωρίς όμως τα CDSs, που αν μη τι άλλο δυσκολεύουν την πέψη!
Στο θέμα μας όμως =) Περί μπανάνας ο λόγος, που όπως έχω αναφέρει και στο παρελθόν είναι από τα αγαπημένα μου φρούτα μαζί με το πεπόνι, τα αχλάδια και τα ακτινίδια. Η μπανάνα φίλοι μου εκτός από γευστική είναι και άκρως χρηστική. Με μια μπανανόφλουδα γυαλίζεις στο π και φ τα ασημικά σου, τα παλιά σου τα δερμάτινα παπούτσια αλλά και τα φύλλα των φυτών σου. 
Αυτά τουλάχιστον γνώριζα μέχρι χθες που έτυχε να διαβάσω online μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα μελέτη της Αμερικανικής Ένωσης Χημικών. Σύμφωνα με τη μελέτη ο ''μπανανοφλουδοκιμάς'' (σε μαλλιαρή δημοτική=Ρ) έχει  άριστα αποτελέσματα στον καθαρισμό του πόσιμου νερού από τοξικά μέταλλα! Ειδικότερα, διαπιστώθηκε ότι  μπορεί να αφαιρέσει γρήγορα στοιχεία μολύβδου και χαλκού από το νερό καλύτερα από πολλά άλλα υλικά. Ενώ οι τρέχουσες μέθοδοι αφαίρεσης βαρέων μετάλλων από το νερό είναι ακριβές και ορισμένες ουσίες που χρησιμοποιούνται στη διαδικασία είναι και οι ίδιες τοξικές, οι μπανανόφλουδες μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέχρι και 11 φορές, χωρίς να χάσουν τις μεταλλοδεσμευτικές ιδιότητές τους! Σκεφτείτε πόσο σημαντικό είναι αυτό! 
Τελικά η φύση έχει προνοήσει για όλα! Μπράβο όμως και στα άξια επιστημονικά μυαλά που σκέφτηκαν να μελετήσουν τη χημική σύσταση της μπανανόφλουδας και να τη χρησιμοποιήσουν για το συγκεκριμένο σκοπό. Πρωτοπόρος σκέψη! Αυτό είναι το κλειδί για την επίλυση των παγκόσμιων περιβαλλοντικών προκλήσεων του 21ου αιώνα. 
Με ευχές άρχισα και με ευχές θα τελειώσω! Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες και στη Θεσσαλονίκη μας που σήμερα έχει την τιμητική της! Να τους χαιρόμαστε!=D


2 comments:

Sou Paei said...

Κοίτα να δεις τι μαθαίνει κανείς!Είναι πολύ σημαντικές οι πληροφορίες που μας δίνεις!Μακάρι όλοι μας να χρησιμοποιούσαμε φυσικά προίοντα και να επωφελούμασταν από τις ευεργετικές τους ιδιότητες!

cibus♥I said...

Η Φύση έχει "προνοήσει" για όλα!=)

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More