ΑΙΓΙΝΑ - ΓΙΟΡΤΗ ΦΙΣΤΙΚΙΟΥ 2011


Το μεγαλύτερο εμπορικό – πολιτιστικό – ψυχαγωγικό γεγονός του Σαρωνικού διοργανώνεται για τρίτη χρονιά 15-18 Σεπτεμβρίου  στην Αίγινα. Μεγάλος πρωταγωνιστής, το Φιστίκι Αιγίνης, ένα μοναδικό προϊόν με Προστατευμένη Ονομασία Προέλευσης (Π.Ο.Π.) που μέσα σε λιγότερο από έναν αιώνα καλλιέργειας, κατάφερε να γίνει γνωστό ως το καλύτερο φιστίκι στον κόσμο.
Ρίξτε μια ματιά στο πρόγραμμα εκδηλώσεων της γιορτής και ετοιμαστείτε να δοκιμάσετε φιστικοπαστέλι που θα διεκδικήσει ρεκόρ Γκίνες! Το παστέλι, που θα έχει μήκος 40 μέτρα και πλάτος 20 εκατοστά, θα παρασκευαστεί εξολοκλήρου παρουσία του κόσμου στο λιμάνι της Αίγινας και συγκεκριμένα στο χώρο που περιβάλλει το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου. Εκεί θα στηθεί ένα τραπέζι 45 μέτρων και οκτώ μεγάλες γκαζιέρες για ισάριθμες χύτρες χωρητικότητας 30 κιλών η καθεμία, όπου θα ετοιμάζεται το υλικό. Για τις ανάγκες της παρασκευής θα χρησιμοποιηθούν 300 κιλά ψίχα φιστίκι, 200 κιλά μέλι και 100 κιλά ζάχαρη!!!




4 comments:

Pansofix said...

Τέλειο το φυστίκι Αιγίνης και σε γλυκά και φαγητά και πολλά μπράβο που τιμάται ενα ελληνικό προϊόν...

cibus♥I said...

Συμφωνώ απόλυτα Pansofix!!!=)

Royal Coconut said...

Είναι ένας από τους πιο αγαπημένεους μου ξηρούς καρπούς μπορώ να πω και λόγω γευσης αλλά και χρώματος! Και φυσικά και λόγω καταγωγής!

cibus♥I said...

3 σε 1 δλδ!=) 1of my faves2!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More