«ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΗΣ ΓΗΣ»


Ο Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων ΔΗΩ σε συνεργασία με την Οργάνωση ΓΗ διοργανώνει το «Πανηγύρι της Γης», μια διήμερη γιορτή με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης», στις 4 και 5 Ιουνίου 2011. Το «Πανηγύρι της Γης» έχει σαν σκοπό την προώθηση των βιολογικών προϊόντων καθώς και την ευαισθητοποίηση των επισκεπτών σε ότι αφορά την προστασία του περιβάλλοντος με οικολογικούς τρόπους.

Στην γιορτή θα συμμετέχουν παραγωγοί και επιχειρήσεις βιολογικών προϊόντων, που αντιπροσωπεύουν, σε ποιοτικά και ποσοτικά μεγέθη, πολλές διαφορετικές κατηγορίες και προϊόντα, της διαρκώς αυξανόμενης ελληνικής παραγωγής και αγοράς βιολογικών γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων στη χώρα μας, καθώς και του οικολογικού χώρου γενικά. Παράλληλα, στο «Πανηγύρι της Γης» θα μετέχουν και Μη Κερδοσκοπικοί Οργανισμοί που δραστηριοποιούνται στην προστασία του περιβάλλοντος και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Η γιορτή θα κινείται γύρω από τρεις άξονες, καθώς θα περιλαμβάνει:

1) Αγορά με Βιολογικά Προϊόντα

2) Παρουσίαση θεμάτων από περιβαλλοντικές οργανώσεις

3) Οικολογικές πρακτικές για την καθημερινότητα

Στα πλαίσια της γιορτής θα διοργανωθεί επίσης και μια σειρά παράλληλων εκδηλώσεων με ιδιαίτερο ενδιαφέρον: οικο-παιχνίδια, μουσική, εκπαιδευτικές φυτεύσεις από παιδιά υπό την επίβλεψη γεωπόνων, ξενάγηση σε βιολογικούς λαχανόκηπους, προβολές και ομιλίες διακεκριμένων επιστημόνων.

0 comments:

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More