Super Secret Recipe Revealed?!


Αμερικανική ραδιοφωνική εκπομπή υποστηρίζει ότι βρήκε τη μυστική συνταγή παρασκευής του δημοφιλέστατου αναψυκτικού Coca-Cola σε χειρόγραφο σημείωμα! Οι υπεύθυνοι της εκπομπής έτυχε να διαβάσουν ένα άρθρο για την ιστορία του αναψυκτικού σε ένα παλιό φύλλο της εφημερίδας Atlanta Journal-Constitution, πόλη στην οποία εδρεύει η Coca-Cola Company, ενώ υποστηρίζουν ότι η φωτογραφία που συνόδευε το άρθρο δείχνει ένα αντίγραφο της πρωτότυπης συνταγής του John Pemberton.

Ο Pemberton, φαρμακοποιός και βετεράνος του εμφυλίου εθισμένος στη μορφίνη, προσπάθησε να ξεπεράσει μόνος του το πρόβλημά του με ένα αλκοολούχο ποτό που περιείχε κρασί από κόκα και χυμό από τον καρπό του φυτού κόλα. Όταν όμως η Ατλάντα επέβαλε ποτοαπαγόρευση, ο Pemberton άλλαξε τη συνταγή του, ονόμασε το ποτό Coca-Cola και άρχισε να το διαθέτει μέσω φαρμακείων. Η συνταγή αγοράστηκε από τον μετέπειτα πρόεδρο της Coca-Cola Company, που αποφάσισε ότι θα ήταν το μεγάλο μυστικό της εταιρίας. Ήταν όμως ήδη αργά καθώς ένας γνωστός του Pemberton, και φίλος του δημοσιογράφος της Atlanta Journal-Constitution, είχε αντιγράψει τη συνταγή!
Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη τη σχετική εκπομπή,

ενώ αν θέλετε να δοκιμάσετε να φτιάξετε τη δική σας σπιτική coca-cola μπορείτε να κατεβάσετε τη συνταγή εδώ (όσο ακόμη είναι διαθέσιμη, γιατί κάτι μου λέει πως σύντομα θα εξαφανιστεί!). Αν το επιχειρήσετε, εννοείται πως περιμένω σχόλια!

2 comments:

paraxeno pirouni said...

Ενδιαφέρον post, ακόμα κι αν δεν ξέρουμε κατά πόσο αληθεύει.
Τη συνταγή καλού - κακού την εκτυπώνω πάντως. :)
Αν και νομίζω πως η Coca - Cola είναι πιο προσεκτική και από τις μυστικές υπηρεσίες σε ότι αφορά τη διατήρηση του απόρρητου της συνταγής της!

cibus♥I said...

Πολύ καλά έκανες!=)
Επίσημα η εταιρία δεν επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα της συνταγής κάτι αναμενόμενο βέβαια.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More