ΒΑΚΑΛΑΟΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ


Υλικά
4 φιλέτα μπακαλιάρου
3-4 μεγάλες πατάτες
2-3 μεγάλα κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
5-6 ώριμες ντομάτες
ντοματοχυμός
ελαιόλαδο
θυμάρι
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
λίγο νερό

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες. Λαδώνουμε τη γάστρα, απλώνουμε τα κρεμμύδια και πάνω τους τοποθετούμε τις πατάτες. Σκεπάζουμε με τις ντομάτες, τον ντοματοχυμό και το σκόρδο, αλατίζουμε, πιπερώνουμε, ρίχνουμε λίγο νερό, σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε στους 200°C για 30λ περίπου ανάλογα τον φούρνο. Έπειτα βγάζουμε τη γάστρα και προσθέτουμε τον μπακαλιάρο που έχουμε αλείψει με λαδορίγανη και θυμάρι και συνεχίζουμε το ψήσιμο με τη γάστρα ξεσκέπαστη για 20-30λ ακόμη. Σερβίρει 2-4 άτομα.

Καλή απόλαυση!

1 comments:

manousina said...

Νόστιμο φαγητό, ιδανικό για μένα που αγαπάω τα ψαράκια!!!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More