Υλικά
1 κούπα ρύζι γλασέ
1 κούπα λευκή ζάχαρη
3 κούπες νερό
3 κούπες νερό
8 κούπες γάλα (φρέσκο)
4 κ.σ. κοφτές καλαμποκάλευρο
1 κ.σ. κοφτή σκόνη μαστίχας Χίου
1/2 κ.γ. αλάτι
κανέλα για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Βάζουμε το νερό και το αλάτι σε κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. ΄Οταν αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε το ρύζι κι ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα μέχρι να απορροφηθεί το νερό. Εντωμεταξύ διαλύουμε το καλαμποκάλευρο και τη σκόνη μαστίχας σε μισή κούπα γάλα. Βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι το υπόλοιπο γάλα με τη ζάχαρη και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το ρύζι. Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 15λ περίπου. Έπειτα ρίχνουμε το διαλυμένο στο γάλα καλαμποκάλευρο και βράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς, ώσπου να πήξει ελαφρά το μείγμα. Η συνταγή δίνει 10-12 μικρά bowls. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με κανέλα, αφού κρυώσει ελαφρώς.
Καλή απόλαυση!
8 comments:
Ωραία και η εκδοχή του ρυζόγαλου με τη μαστίχα. Όπου μπαίνει, κάνει θαύματα με το άρωμά της, μόνο θέλει προσοχή στην ποσότητα για να μην πικρίσει.
Το μαστιχέλαιο είναι επίσης καλή λύση, αν και ακριβούτσικο.
Καλή Κυριακή!
Υπέροχο φαίνεται πάω να το φτιάξω αμέσως!
Νά'στε καλά κορίτσια!=)
Καλή απόλαυση!
Αγαπημένο γλυκάκι!!!
Τρελαινομαι για ριζογαλο!!!!
Κ αυτο με την μαστιχα σιγουρα θα το δοκιμασω!!
Νατάσα και δικό μου!=)
Φωτεινή καλωσήρθες!=) Η μαστίχα όντως του προσδίδει ιδιαίτερη γεύση!
γενικά το ριζόγαλο μου αρέσει και με απλή γεύση βανίλιας...αλλά το άρωμα που δίνει η μαστίχα Χίου είναι μοναδικό και δε συγκρίνεται!!!
Είτε με άρωμα βανίλιας είτε μαστίχας I luvit2 likeU Pansofix!=)
Post a Comment