ΥΠΕΡΒΑΡΑ ΕΘΝΗ

Σύμφωνα με έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) ο τίτλος του πιο υπέρβαρου έθνους απονέμεται στο Μεξικό, με ποσοστό που φτάνει το 69,5% του πληθυσμού. Ακολουθούν οι ΗΠΑ, η Νέα Ζηλανδία, η Αυστραλία, η Βρετανία, η Ιρλανδία, η Ισλανδία, ο Καναδάς, η Χιλή, η Ελλάδα, η Σλοβενία, το Λουξεμβούργο και η Ισπανία. Ειδικότερα στη χώρα μας έξι στους δέκα είναι υπέρβαροι. Η παχυσαρκία αποτελεί πλέον ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα δημόσιας υγείας. Ενώ πριν από το 1980, τα ποσοστά δεν ξεπερνούσαν το 10% του πληθυσμού, σήμερα, οι παχύσαρκοι έχουν διπλασιαστεί και τριπλασιαστεί, ενώ υπέρβαρο είναι περισσότερο από το 50% του πληθυσμού, τουλάχιστον στα μισά κράτη-μέλη του ΟΟΣΑ.

6 comments:

KANTHAR0S said...

Και να σκεφτείς ότι κάποτε οι Έλληνες ήταν ο λαός που ζούσε περισσότερο από κάθε άλλον σε αυτόν τον πλανήτη. Κι όχι απλά ζούσε, αλλά είχε και ποιότητα ζωής.

Οι ρόλοι όμως αντιστράφηκαν. Η διατροφή δεν αποτελεί προτεραιότητα. Η οικογένεια δεν ξέρει και δεν μαθαίνει, το σχολείο δεν νοιάζεται κι ως εκ τούτου φτάσαμε εκ των πρώτων στην Ευρώπη. Άντε και εις κατώτερα.

cibus♥I said...

Ακριβώς! Δυστυχώς πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο σχεδόν σε όλα!

dimitris.jp said...

δεν ηξερα οτι και σε αυτο ειμαστε χαλια....
ουφ!

cibus♥I said...

...επιδημία Jimmako μου!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS said...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΑΜΕ ΧΑΛΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.ΙΣΩΣ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΓΡΗΓΟΡΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ.ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΧΥΣΑΡΚΑ ΑΤΟΜΑ.
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ.

cibus♥I said...

Κρίμα indeed! Thx JK, επίσης!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More