Υλικά
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 ½ κούπες καστανή ζάχαρη
½ κούπα λευκή ζάχαρη
3 κ.σ. ινδική καρύδα
4 αυγά
1 πορτοκάλι (χυμός και ξύσμα)
250 γρ. μαργαρίνη becel light σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο mixer τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη. Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά χτυπώντας καλά. Έπειτα ρίχνουμε τον χυμό, το ξύσμα πορτοκαλιού και την καρύδα και στο τέλος το αλεύρι. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Μετά αδειάζουμε το μείγμα σε μία μεγάλη φόρμα cake καλά βουτυρωμένη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για μία ώρα περίπου. Όταν ψηθεί το αφήνουμε για 10 λεπτά να σταθεί και ξεφορμάρουμε.
Καλή απόλαυση!
9 comments:
Αυτό που δεν έχω δοκιμάσει ακόμα είναι κέικ και γλυκά με το becel και με όσες μαργαρίνες του μοιάζουν.
Βγαίνει το ίδιο όπως αν βάζαμε βιτάμ?
Αν ναι, είναι μια καλή και πιο υγιεινή λύση!
Πολύ καλύτερο θα έλεγα!=)
Και ναι, είναι σίγουρα πιο υγιεινό, try it!
Πολύ καλό!!!
Μ αρέσει πολύ η καρύδα!
Eγώ την καρύδα την ψήνω για κανα 5 λεπτο,βγάζει ωραία μυρωδιά και γίνεται τραγανή μέσα στο κέικ..θα το δοκιμάσω όμως και έτσι!
Φιλάκια πολλά!
Thanks Ευάκι!
Ωραία ιδέα και το ψήσιμο της καρύδας, θα δοκιμαστεί την επόμενη φορά.
Kissάκια!=)
μπα σε καλο σου βραδιατικα!!!
κολαση!
poly laxtaristo fenetai... pali omos me merenda tha tin bgalo... fate matia psaria!!! Filia kai kala Xristougenna!
Χαχα! "Καρυδάτη κόλαση" Coulita!=)
DC, αν προσθέσεις και μερέντα από πάνω θα γίνει σοκοκαρυδοκόλαση!=Ρ
Πωπωωωωωωωωωω σλουρπ!!! κομματάκι για μένα;
=)Όσα θες!=Ρ
Post a Comment