Υλικά
150 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης που φουσκώνει μόνο του
140 γρ. νιφάδες βρώμης
100 γρ. καστανή ζάχαρη (raw cane sugar)
100 γρ. σκούρα καστανή ζάχαρη (dark muscovado sugar)
100 γρ. τρούφα
150 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
1 κ.σ. ηδύποτο amaretto ( ή κάποιο άλλο της αρεσκείας σας)
1 αυγό
Εκτέλεση
Σε ένα bowl ρίχνουμε το αλεύρι, τη βρώμη, την τρούφα και το ηδύποτο και ανακατεύουμε. Σε ένα άλλο bowl χτυπάμε (με mixer) το βούτυρο με το αυγό και τη ζάχαρη μέχρι ν'αφρατέψει και το προσθέτουμε στο πρώτο μείγμα. Πλάθουμε με τα χέρια ή ανακατεύουμε με κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθεί η μάζα των υλικών. Έπειτα μ'ένα κουταλάκι του γλυκού τοποθετούμε τη ζύμη σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί σε απόσταση τουλάχιστον 3-4εκ. μεταξύ τους. Ψήνουμε για 8λ (ούτε sec παραπάνω!) στους 200°C. Η δοσολογία δίνει 30-36 μπισκότα.
Καλή απόλαυση!
5 comments:
Τα λατρεύω τα βρωμομπισκότα :)))))
υγιεινό σνακ, ότι πρέπει για το γραφείο
Πολύ νόστιμα φαίνονται!
καλησπερα!
απειχα απο το ιντερνετ τις τελευταιες μερες και μολις ειδα το ποστ.
φαινονται τοσο λαχταριστα!!!
σημερα εφτιαξα ψωμι για πρωτη φορα! (αν δεν μπορεις να βρεις ψωμι της προκοπης αναγκαζεσαι να το φτιαξεις) πολυ πιο ευκολο απο οτι νομιζα.
αν εχεις καμια καλη συνταγη για ψωμι ακουω!
Thank you guys!=D
Jimmako check your inbox=P
Post a Comment