ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΖΩΔΙΑ

Ζώδια και διατροφή
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν υπάρχουν τροφές ή ροφήματα 
που μπορεί να σας κάνουν ιδιαίτερα παραγωγικούς; 
Οι διατροφικές σας επιλογές μπορούν να σας δώσουν 
δύναμη, ευεξία και ενέργεια ώστε να γίνετε πιο αποδοτικοί..



Κριός (21 Μαρτίου – 19 Απριλίου)
Όσο απότομα και να ξυπνήσεις είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις τα πάντα, από καθημερινές υποχρεώσεις μέχρι καινούριες προκλήσεις στην εργασία σου. Μερικές φορές όμως, σε χαρακτηρίζει η υπερβολή και αναλαμβάνεις περισσότερες αρμοδιότητες από αυτές που μπορείς να ανταπεξέλθεις με αποτέλεσμα να πιέζεσαι να ανταπεξέλθεις σε όλες τις υποχρεώσεις σου. Το άγχος και τα νεύρα είναι μερικά από τα κύρια χαρακτηριστικά σου, γι’ αυτό φρόντισε να εντάξεις στο καθημερινό σου διαιτολόγιο ένα φλιτζάνι τσάι μέντας. Τα αποτελέσματα θα είναι άμεσα μιας και οι επιδράσεις της μέντας είναι ότι καλύτερο για τη χαλάρωση και για να ρίξεις τους ρυθμούς σου.

Λέων (23 Ιουλίου - 23 Αυγούστου)
Σαν γνήσιο λιοντάρι είσαι ένα μεγαλόπρεπο πλάσμα που καταφέρνεις να εντυπωσιάζεις και να είσαι διαρκώς στο επίκεντρο. Οι τροφές που μπορούν να σου προσφέρουν σωματική και πνευματική ευεξία είναι όσες έχουν χαμηλά αμινοξέα και είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, όπως το γιαούρτι. Αν καταφέρεις να διατηρήσεις την ισορροπία των λιπαρών στη διατροφή σου, θα εξαλείψεις τις στομαχικές διαταραχές και θα ενισχύσεις την απόδοσή σου σε όλους τους τομείς...

Παρθένος (24 Αυγούστου- 22 Σεπτεμβρίου)
Ο παρθένος διακρίνεται για το μυαλό και τις γρήγορες αντιδράσεις του! Η τροφή που μπορεί να φανεί αρκετά ωφέλιμη για αυτόν είναι ο σολομός, ο οποίος είναι πλούσιος σε βιταμίνη Ω3 που τονώνει την παραγωγικότητα και τη διάθεση! Επιπλέον το ginger είναι ιδανική τροφή για τη διατήρηση της σωστής λειτουργίας του πεπτικού συστήματος!

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου – 22 Οκτωβρίου)
Ο ζυγός απαιτεί την αρμονία και την ισορροπία στην καθημερινότητά του, σε τόσο μεγάλο ποσοστό που επηρεάζει τους γύρω του! Έχει παρατηρηθεί ότι ξοδεύει πολλή ενέργεια για την καθημερινότητά που κάποιες φορές ξεχνάει βασικά πράγματα. Η κατανάλωση αυγών είναι απαραίτητη για τη σταθερότητα της σκέψης και βοηθά στην καθαρή λειτουργία της μνήμης. Έτσι, όταν ετοιμάζετε μια ομελέτα για το φίλο σας σιγουρευτείτε ότι θα φτιάξετε μία και για εσάς.

Σκορπιός (23 Οκτωβρίου – 22 Νοεμβρίου)
Οι Σκορπιοί είστε πολύ συναισθηματικοί. Η καθημερινή πίεση στην εργασία, το σπίτι ή στις σχέσεις σας θα μπορούσε να σας αναγκάσει να κλειστείτε στον εαυτό σας. Η μαύρη σοκολάτα έρχεται να σας βοηθήσει σε όλο αυτό. Προσφέρει τη σωστή αναλογία αντιοξειδωτικών και καφεΐνης ώστε να σας κάνει πιο χαρούμενους και να σας δώσει δύναμη. Επίσης ανεβάζει τα επίπεδα σεροτονίνης σας, το οποίο σημαίνει καλύτερη διάθεση κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Τοξότης (23 Νοεμβρίου – 21 Δεκεμβρίου)
Οι τοξότες είναι γνωστό ότι είστε αισιόδοξοι με υψηλή ευφυΐα και πολλά υποσχόμενο μέλλον. Για να υποστηρίξετε το υψηλό επίπεδο της ενέργειας που χρειάζεστε στην εργασία ή στο σχολείο κάνετε μικρά γεύματα πλούσια σε βιταμίνες, που θα ενισχύσουν τη δύναμη του εγκεφάλου σας. Συνήθως η έκρηξη της αδρεναλίνης δημιουργεί ανήσυχο ύπνο, και σαν αντίδοτο μπορείτε να τρώτε καρύδια και φιστίκια που περιέχουν πολύ σελήνιο, το οποίο είναι το αντίδοτο στο στρες. Ρίξτε ένα μίγμα στην τσάντα σας, έχετέ το ως πρόχειρο φαγητό σε όλες τις καθημερινές περιπέτειές σας και δεν θα υπάρχει τίποτα που να σας φοβίζει πλέον.

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου-19 Ιανουαρίου)
Ένας αληθινός Αιγόκερως έχει υψηλούς στόχους και μεγάλες φιλοδοξίες, που συνεχώς αυξάνονται. Συστηματικός και μερικές φορές εργασιομανής, ζείτε σε υψηλά επίπεδα πίεσης. Τα βατόμουρα είναι η θεραπεία για τον Αιγόκερω, με εξαιρετικά υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών που ενισχύουν τη μνήμη και ανακουφίζουν από την πίεση. Είναι επίσης κατάλληλα για έναν πολυάσχολο σπουδαστή ή για έναν σκληρά εργαζόμενο.

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου – 19 Φεβρουαρίου)
Οι Υδροχόοι είστε ελεύθερα πνεύματα και μπορείτε να προσαρμοστείτε παντού. Οι μπανάνες είναι ιδανικό «καύσιμό» για ένα συνεχώς ενεργό εγκέφαλο, δεδομένου ότι η ποσότητα ζάχαρης στις μπανάνες είναι η ίδια με της γλυκόζης στην κυκλοφορία του αίματος. Όταν τα επίπεδα γλυκόζης είναι υψηλά, η μνήμη και οι αντιδράσεις σας λειτουργούν τέλεια!

Ιχθύς (20 Φεβρουαρίου – 20 Μαρτίου)
Αν ανήκεις στον αστερισμό των Ιχθύων τότε θα έχεις νιώσει αρκετές φορές ότι τα προβλήματα της καθημερινότητας σε αποδυναμώνουν και σου δημιουργούν θλίψη και μελαγχολία! Θες να νιώσεις και πάλι τις αισθήσεις σου σε εγρήγορση και την διάθεση σου ανεβασμένη στα ύψη; Προτίμησε να φας δημητριακά τα οποία βοηθούν τα αισθητήρια του εγκεφάλου και μπορούν να σε κάνουν να νιώσεις πληρότητα και ικανοποίηση!

Ταύρος (21 Απριλίου- 20 Μαϊου)
Ως γνήσιος Ταύρος είσαι απλός και πρακτικός από τη φύση σου και σου αρέσει η άνεση και η πολυτέλεια ακόμα και στο φαγητό! Έχεις την τάση για υπερβολή στη διατροφή, σου αρέσει να τρως και να πίνεις αρκετά και δεν βάζεις όρια! Επειδή έχεις την τάση για τεμπελιά και νωχελικότητα το ιδανικό ρόφημα για σένα είναι μία μέτρια ποσότητα γαλλικού καφέ χωρίς πρόσθετα αρώματα! Θα σε βοηθήσει να ανακτήσεις τη χαμένη σου ενέργεια και να είσαι σε εγρήγορση!

Δίδυμοι (21 Μαϊου - 21 Ιουνίου)
Ως Δίδυμος που είσαι, αναπηδάς συνεχώς από τη μια ιδέα στην άλλη και αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο είσαι αρκετά περίεργος, ομιλητικός και ανήσυχος! Οι σαλάτες με αρκετό ελαιόλαδο θα ενισχύσουν τον πολυάσχολο εγκέφαλό σου και θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις σταθερή απόδοση! Οι πρωτεϊνες που έχουν οι σαλάτες διατηρούν σταθερή την ενεργειακή σου ροή. Ο συνδυασμός λαχανικών, αυγών και κοτόπουλου δεν προσφέρει μόνο πρωτεΐνες, αλλά είναι ικανός να κρατήσει σε εγρήγορση τον εγκέφαλο και το σώμα σου.

Καρκίνος (22 Ιουνίου – 22 Ιουλίου)
Αν ανήκεις στον αστερισμό του Καρκίνου τότε είσαι λάτρης της υγιεινής διατροφής και του σπιτικού φαγητού! Οπουδήποτε και να είσαι κατά τη διάρκεια της ημέρας, είτε στη δουλεία, είτε στον δρόμο, οι διατροφικές επιλογές σου θα είναι άκρως θρεπτικές και υγιεινές. Το ρόφημα που μπορεί να σε φέρει σε πνευματική και σωματική εγρήγορση είναι το τσάι Matcha (πράσινο τσάι), το οποίο έχει πολλά οφέλη, δεδομένου ότι τα αμινοξέα του αποτοξινώνουν το σώμα και ενισχύουν τη διάθεση. Και επειδή είναι οργανικό, το Matcha θα σε κάνει να αισθανθείς υγιέστερος και να το αντανακλάς γύρω σου.


2 comments:

Αλεξάνδρα said...

Πολύ ενδιαφέρον!!!!!
:D
Καλό μεσημέρι!!!

Lila Xagorari said...

Καρκίνος είμαι αλλά με τόσα γλυκά που τρώω μόνο οπαδό του υγιεινού δεν με λες!!!Πράσινο τσάι θα πίνω όμως από δω και πέρα!!!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More