Υλικά
• 500 γρ. χυλοπίτες
• 150 ml κρέμα γάλακτος light
• 125 γρ. βούτυρο light
• 160 γρ. τριμμένο τυρί edam ή gouda ( ή 80 γρ. από το καθένα)
• 160 γρ. τριμμένο τυρί parmigiano-reggiano
• 3 φέτες πάριζα light (ή γαλοπούλα) • 2 μεγάλα αυγά
• 1 αγγουράκι
(σάλτσα ντομάτας με βασιλικό & ρίγανη)
(σάλτσα ντομάτας με βασιλικό & ρίγανη)
Εκτέλεση
Βράζουμε τις χυλοπίτες al dente.
Στραγγίζουμε & ενόσω είναι ζεστές, ανακατεύουμε με το βούτυρο σε bowl & αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά.
Παράλληλα χτυπάμε (με πιρούνι) τα αυγά με την κρέμα γάλακτος.
Παράλληλα χτυπάμε (με πιρούνι) τα αυγά με την κρέμα γάλακτος.
Έπειτα ρίχνουμε το μείγμα μαζί με τα τυριά & την πάριζα (ή γαλοπούλα) στο bowl με τις χυλοπίτες & ανακατεύουμε.
Μετά τοποθετούμε τις χυλοπίτες σε φόρμα για cake (που έχουμε λαδώσει)
Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο & ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35-45 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο.
Μόλις είναι έτοιμες, βγάζουμε από τον φούρνο & αφήνουμε να κρυώσουν για λίγα λεπτά. Αφού κρυώσουν, ξεφορμάρουμε & σερβίρουμε με τριμμένο τυρί & δροσερές φέτες αγγουράκι ή & σάλτσα ντομάτας με βασιλικό & ρίγανη.
4 comments:
Καλά η εμφάνιση δεν παίζεται!!Για τη γεύση είμαι σίγουρη!!
Φιλιά!
Αθηνά
ΠΕΡΑΣΑ ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΜΙΑ ΖΕΣΤΗ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΩ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ :)))
ΩΡΑΙΟΤΑΤΟ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ!!!
Υ Π Ε Ρ Ο Χ Ο!!!!Θα το φτιάξω οπωσδήποτεεεεεεεεεεεεεε!
KΑΛΗΣΠΕΡΑ!!ΚΑΛΩΣ ΣΑΣ ΒΡΗΚΑ ΚΑΙ ΕΓΩ!ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ.ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!
Post a Comment