ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ «ΚΕΚΑΤΕΣ» light



Υλικά
• 500 γρ. χυλοπίτες
• 150 ml κρέμα γάλακτος light
• 125 γρ. βούτυρο light 
• 160 γρ. τριμμένο τυρί edam ή gouda ( ή 80 γρ. από το καθένα)
• 160 γρ. τριμμένο τυρί parmigiano-reggiano
• 3 φέτες πάριζα light (ή γαλοπούλα) 
• 2 μεγάλα αυγά
• 1 αγγουράκι
(σάλτσα ντομάτας με βασιλικό & ρίγανη)


Εκτέλεση
Βράζουμε τις χυλοπίτες al dente. 
Στραγγίζουμε & ενόσω είναι ζεστές, ανακατεύουμε με το βούτυρο σε bowl & αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά.
Παράλληλα χτυπάμε (με πιρούνι) τα αυγά με την κρέμα γάλακτος.
Έπειτα ρίχνουμε το μείγμα μαζί με τα τυριά & την πάριζα (ή γαλοπούλα) στο bowl με τις χυλοπίτες  & ανακατεύουμε.
Μετά τοποθετούμε τις χυλοπίτες σε φόρμα για cake (που έχουμε λαδώσει)
Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο & ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35-45 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο.
Μόλις είναι έτοιμες, βγάζουμε από τον φούρνο & αφήνουμε να κρυώσουν για λίγα λεπτά. Αφού κρυώσουν, ξεφορμάρουμε & σερβίρουμε με τριμμένο τυρί & δροσερές φέτες αγγουράκι ή & σάλτσα ντομάτας με βασιλικό & ρίγανη.



Καλή απόλαυση!

4 comments:

Santie and Athina said...

Καλά η εμφάνιση δεν παίζεται!!Για τη γεύση είμαι σίγουρη!!
Φιλιά!
Αθηνά

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS said...

ΠΕΡΑΣΑ ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΜΙΑ ΖΕΣΤΗ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΩ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ :)))
ΩΡΑΙΟΤΑΤΟ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ!!!

Αλεξάνδρα said...

Υ Π Ε Ρ Ο Χ Ο!!!!Θα το φτιάξω οπωσδήποτεεεεεεεεεεεεεε!

syntages kai alla said...

KΑΛΗΣΠΕΡΑ!!ΚΑΛΩΣ ΣΑΣ ΒΡΗΚΑ ΚΑΙ ΕΓΩ!ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ.ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More