Υλικά
• 3-4 φιλέτα βακαλάου (ξαρμυρισμένου)
& για το κουρκούτι:
• 2 κούπες αλεύρι
• 1 κουτάκι (330ml) μπύρα
• 200ml νερό
• αλάτι
• ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Σε ένα bowl ρίχνουμε το αλεύρι, το νερό, αλάτι & χτυπάμε με αναδευτήρι. Προσθέτουμε τη μπύρα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, έως ότου γίνουν πηκτός χυλός. Έπειτα, αλευρώνουμε τα φιλέτα του βακαλάου & τα περνάμε από το κουρκούτι, φροντίζοντας να καλυφθούν από όλες τις πλευρές. Τηγανίζουμε τα φιλέτα ένα ένα, γυρίζοντάς τα, μέχρι να χρυσίσουν ομοιόμορφα. Τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα σε μια επιφάνεια, στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σερβίρουμε με σκορδαλιά & σαλάτα με ρόκα, σπανάκι, καρύδια ή ό, τι άλλο μας αρέσει.
Καλή απόλαυση!
4 comments:
και εμεις σε κουρκουτι τον τηγανισαμε το μπακαλιαρο γιατι γινεται σουπερ τραγανο!!!
Κουρκούτι 4ever!
Με τη μπύρα βέβαια γίνεται αφράτο, για πιο τραγανό αποτέλεσμα αντί μπύρας μπορούμε να βάλουμε λεμονάκι ή ρακή!=)
Εξαιρετικό επίσης & για λαχανικά:P
Πολύ gourmet παρουσίαση!
Πραγματικά, πολύ ωραίο δείχνει!
Μπράβο σου!
Thanks Mike! =)
Post a Comment