CAKE ΜΕ ΦΙΓΓΙΑ & ΑΜΥΓΔΑΛΑ


Υλικά
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
1 1/2 κούπα καστανή ζάχαρη
3/4 κούπας ηλιέλαιο
1/2 κούπα φίγγια (cranberries)
3/4 κούπας αμύγδαλα φιλέ
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 κ.γ. baking powder
1 κ.γ. κανέλα
2 αυγά


Εκτέλεση
Στο bowl του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για περίπου 2λ. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε το ηλιέλαιο χτυπώντας για 1λ ακόμη. Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, τη baking powder και την κανέλα συνεχίζοντας το χτύπημα για 2λ. Τέλος προσθέτουμε τα φίγγια με τα αμύγδαλα και χτυπάμε ελαφρώς για να ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά. Ψήνουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα στους 180°C για 45-50λ περίπου. (test οδοντογλυφίδας)


Καλή όρεξη!

0 comments:

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More